BLOC DE NOTÍCIES

<< Tornar al bloc de notícies

Les 7Ps per a brillar

1 octubre 2018 · SINTAGMIA · ARTICLE

Sabem com en són d’important les relacions humanes en els nostres llocs de treball. Per aixó hem trobat encertat compartir alguns apunts d’ell libre “La primera vez que la pegué con la izquierda” del coach i ex-futbolista professional Imanol Ibarrondo.

En aquest llibre l’autor ens inspira a créixer i millor per a ser millors persones, a poder brillar i ser llum per als altres. Ibarrondo desenvolupa el concepte de la “mirada bellotera” i com aquesta pot millorar el potencial personal de la gent què ens envolta. El llibre està estructurat en les 7p’s per a brillar, i ara us les descobrim:

  • Presència: la presència és molt més que està concentrat, està present és no pensar; és sentir. És una concentració relaxada, fixada en l’aquí i l’ara. Des de la presència, escoltar significa respectar l’espai de l’altre, sense interrompre ni jutjar. La presència ajuda a potenciar les converses amb els membres de l’equip.

  • Preguntar: no preguntem per entrevistar o per examinar, sinó que utilitzem les preguntes per descobrir noves realitats a l’altre, fent-lo sentir i reflexionar de forma diferent sobre un tema concret.

  • Positivitzar: allò que pensem condiciona les nostres accions. Per tant, si som capaços de decidir què volem pensar desmuntarem creences limitants, crearem noves realitats i se’ns obriran noves possibilitats. Si canvio jo, canvia tot!

  • Potenciar: és ajudar a altres persones a descobrir i connectar amb el millor que tenen dins seu.

  • EmPatitzar: l’autor relaciona l’empatia amb la humilitat, , i es refereix a aquesta com el fet de pensar menys en un mateix i més en els demés. És a través de la humilitat que podem comprendre la realitat dels altres, sense jutjar.

  • Processar: significa escoltar el teu propi cos i presentar atenció a les emocions, identificar-les, reconeixer-les, anomenar-les i expresar-les. El nostre estat d’ànim es converteix en un o altre observador de la realitat. Si canvio el meu estat d’ànim,

  • Pactar: Amb un mateix, amb el grup, amb l’equip… Pactar per treure el compromís de cada membre del grup. Pactar per co-crear la relació que volem entre tots els membres del grup. Comprometre’s és decidir a què li diem “si” i a què li diem “no”.

Per a més informació del llibre, podeu clicar aquí.

NOTÍCIES DESTACADES

ASOFAP entrevista a Albert Vinyes (MN)

Veure >>

CMDSport entrevista a August Tarragó

Veure >>

Neix ENS MOVEM! la plataforma online per a activar a tota la ciutadania

Veure >>

CATEGORIES

Vols estar al dia de totes les novetats?

Subscriu-te al nostre newsletter

Unim persones per moure emocions

© Sintagmia · Condicions legals · Contacte